Kroon- en brugwerk

Kroon

Eén van de meest bekende manieren om een afgebroken of beschadigde tand te herstellen is het plaatsen van een kroon. Een kroon is in feite een kapje dat over de tand in kwestie wordt geplaatst, nadat deze afgeslepen is om houvast te kunnen bieden. Er zijn talloze materialen, bijvoorbeeld metaal, porselein of een combinatie. Omdat er zo veel mogelijkheden zijn, is het wenselijk u goed te laten voorlichten als er een kroon geplaatst dient te worden. Laat u bij voorkeur voorlichten door uw tandarts of een tandtechnisch specialist.

Brug

Als er meerdere tanden ontbreken dan is een brug wellicht een goede oplossing. Een brug bestaat uit twee kronen en een ‘zwevend’ tussendeel dat houvast heeft aan de kronen. De brug zit aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tanden. Een brug kan ook een optie zijn bij het ontbreken van slechts één tand.

Vergoeding kroon- en brugwerk

Uiteraard hangt het van uw (aanvullende) verzekering af in hoeverre de behandeling wordt vergoed. Vaak zal er een deel van het bedrag bijbetaald moeten worden. Meer informatie hierover vindt u in de voorwaarden van uw polis. Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling met implantaten vergoed.

Controle

Uw gebit verandert voortdurend door de jaren heen. Daarom is het verstandig uw gebit regelmatig te laten controleren bij uw eigen tandarts, deze kent de geschiedenis van uw mondsituatie en gebit. De tandarts stuurt steeds vaker patiënten naar een tandtechnisch laboratorium om bijvoorbeeld de kleur te bepalen die voor uw gebit geschikt is.van slechts één tand.